Π.Ε.Σ.Τ.Υ

Αγαπημένοι Φίλοι

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπημένοι Φίλοι,

Μπήκαμε είδη στο κατώφλι του καινούργιου χρόνου, τον χρόνο αυτόν που μόλις καλωσορίσαμε θέλουμε να σας στείλουμε θερμές ευχές για υγεία και χαρά σε όλους, εσάς και στην οικογένεια σας.

Είδαμε την αυγή του καινούργιου χρόνου με τον φονικό ιό να είναι ακόμη εδώ και να απειλή τις ζωές μας, να περιορίζει την κάθε δραστηριότητα.

Γράψαμε και σε παλαιότερα μηνύματα μας ότι χρειάζεται επιμονή, υπομονή, ψυχραιμία χωρίς φόβο να τηρούμε τα προστατευτικά μέτρα.

Παρά τα δεινά που κληρονομήσαμε από το 2020 δεν παύουμε να σκεπτόμαστε την επόμενη μέρα που θα γυρίσουμε στην κανονικότητα. Σίγουρα αγαπητοί φίλοι αυτές τις μέρες είτε στην τηλεόραση είτε στον τύπο εκτός από τον Covid – 19 και το εμβόλιο θα μάθατε ότι εφαρμόζεται εξ’ ολοκλήρου ο νέος ασφαλιστικό νόμος 7670/20.

Στα τέλη του Δεκεμβρίου εκδόθηκε από το υπουργείο εργασίας η εφαρμοστική εγκύκλιος υπ’ αριθμών 80000/ Οικ. 15988/ 596/ 7/12/20. Η εγκύκλιος αυτή ορίζει τον επανυπολογισμό  της σύνταξης από 1/10/2019 αφού αυξήθηκαν οι συντελεστές αναπλήρωσής.

Με τα νέα ποσοστά θα υπολογίζονται από 1/10/19 και εφ΄ εξής οι συντάξεις του ΕΦΚΑ.

Κάποιοι συνάδελφοι γύρω στον Φεβρουάριο θα δουν μια μικρή αύξηση  στην κύρια σύνταξη, οι άλλοι γύρω στον Απρίλιο θα δουν τα ανάλογα αναδρομικά εφόσον έχουν σύνταξη 1.000€ και περισσότερα από 30 χρόνια υπηρεσίας.

Η εγκύκλιος λέει πολλά, πιο πολύ μας μπέρδεψε. Βέβαια λέει κάποια που θέλει να πει αλλά δεν τα λέει καθαρά. Θα τα δούμε στην πράξη αργότερα!!!

Με την εφαρμογή των συντελεστών της ανταποδοτικής σύνταξης όσον έχουν συνταξιοδοτηθεί πρίν από 2/5/2016    έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας και έχουν μικρή θετική προσωπική διαφορά θα έχουν την κάλυψη προσωπικής διαφοράς και την οποία αύξηση σε 5 ετήσιες δόσεις.

Όσοι έχουν αρνητικοί διαφορά με τον νόμο 4384 του 2016 θα λάβουν την αύξηση σε 5 ετήσιες δόσεις.

Όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Μάϊο του 2016 έχουν πάνω από 30 χρόνια έτη υπηρεσία θα έχουν αύξηση η οποία θα μειώσει ή θα καλύψει την προσωπική διαφορά με πρόβλεψη αύξησης σύμφωνα με την εξέλιξη του ΑΕΠ (+50%) και του δείκτη τιμών καταναλωτή (+50%).

Και εδώ τελειώνουμε αγαπητοί φίλοι.

Δοξάζουμε τον Θεό που μας έχει γερούς.

Εκ του

Δ.Σ.

Υ.Γ Ο πίνακας με τον συντελεστή αναπλήρωσης με τον νόμο 43867/16 και τον νόμο 7670/20 υπάρχουν υπάρχουν στον νόμο. Εάν σας ενδιαφέρει μπορείτε να μας το ζητήσετε με μήνυμα ή τηλεφωνικός.  


 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Copydata|copydata.gr
Copyright (c) 2016 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ