Π.Ε.Σ.Τ.Υ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Αγαπητοί Συνάδελφοι και καλή μας φίλοι,

Από τον περασμένο Φεβρουάριο η ζωή μας άλλαξε ριζικά. Είδαμε στο λεξιλόγιο μας καινούργιες λέξεις και διάφορες ξενόγλωσσες (πανδημία, κορονοϊός, ΜΕΘ, lockdown, take away), υπομονή φίλε Γιώργο Μπαμπινιώτη. Κλείσαμε πάλι τα γραφεία της ένωσης, σταματήσαμε τις επαφές με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους, ευτυχώς όμως υπάρχει το τηλέφωνο και πιο τυχερές ακόμα πιο τυχερές ακόμα οι καλές μου φίλες Όλγα Δαμιανάκη και Σία Γιαννοπούλου να είναι στο διαδίκτυο όλη την ημέρα.

 

Αφού λένε πως αυτός ό άγνωστος θανατηφόρος ιός, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με τα σταγονίδια όποιος μιλάει, βήχει ή φτερνίζεται.

Μπήκε για τα καλά στην ζωή μας και δεν ξέρουμε πότε θα φύγει το τρίπτυχο ( πλένουμε χέρια – δεν χαιρετάμε – κρατάμε αποστάσεις – φοράμε μάσκες σωστά παντού και πάντα).

Ας μπει βέβαια κάποιος στα Μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας αυτό που λέμε τώρα ανοσοποιητικό. Τα δελτία ειδήσεων δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο παρά τον αριθμό των κρουσμάτων, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους. Η οικονομική κρίση ξεχάστηκε, που και που έτσι για μια ποικιλία ακούμε για καμιά ληστεία η καμιά δολοφονία. Ήρθε όμως πρόσφατα και η αναγγελία για το εμβόλιο. Ποιο εμβόλιο! «Ότι πουν οι επιστήμονες». Ασφαλώς! Κάπου διάβασα ότι ο Αϊνστάιν είχε πει «η επιστήμη χωρίς Θεό είναι ανάπηρη».

Όλα τα πιο πάνω, αγαπητοί συνάδελφοι είναι λίγο πολύ σε όλους γνωστά, γι αυτό απαιτείται ψυχραιμία και χωρίς φόβο έχουμε εμπιστοσύνη στον καλό Θεό της Ελλάδας και ας έχουμε κλειστές τις Εκκλησίές μας περικυκλωμένες με απαγορευτικές ασπροκόκκινες κορδέλες για να μας σώσει από κορονοϊό και άλλους εχθρούς εσωτερικούς και εξωτερικούς.

--------------------------------------------------------------------

Κάπου στο βάθος του μήνα έρχονται τα Χριστούγεννα. Η καραντίνα θα μας βοηθήσει να μην τα δούμε σαν μια επέτειο αλλά σαν ένα γεγονός που θα μας κάνει να βλέπουμε τους συνανθρώπους μας σαν αδελφούς.

Ας αφήσουμε την σκέψη μας να θυμηθείτε το πραγματικό  μήνυμα των Χριστουγέννων την ενσάρκωση του Χριστού «Ἐπεσκέψατο ἡμᾶς της γέννησης ο σωτήρ ημών» . Νοσταλγικό τροπάριο στο δρόμο για την Βηθλεέμ «Δεύτε ίδωμεν πιστοί που εγεννηθη ο Χριστός».

--------------------------------------------------------------------

‘Ο νέος χρόνος έρχεται αμέσως μετά και βρίσκει την ανθρωπότητα μαζί σε μια σκοτεινή νύχτα φόβου αλλά και η πιο σκοτεινή νύχτα δίνει την θέση της σε μια ολόφωτη ανατολή. Μια καινούργια χρονιά ανατέλλει και θα ήθελα αγαπητοί συνάδελφοι να μας βρει όλους γερούς και δυνατούς. Παρά την (δύσκολη ηλικία για κάποιους από εμάς) να μπορέσουμε να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μας την ειλικρίνεια, την αξιοπρέπεια που ήταν κάποτε τα γνωρίσματα του ανθρώπου.

Καλή χρονιά με υγεία.

Εκ του Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Τ.Υ.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Copydata|copydata.gr
Copyright (c) 2016 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ