Π.Ε.Σ.Τ.Υ

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Κλεισμένοι στο σπίτι λόγω καραντίνας, δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από Συναδέλφους ότι ο ΕΦΚΑ δεν δέχεται ένσταση ή αλλιώς αίτηση θεραπείας (είναι κλειστή η πλατφόρμα). Στις διαμαρτυρίες των Συναδέλφων ο ΕΦΚΑ επικαλείται ως αιτία των το μειωμένο προσωπικό λόγω κορωνοϊού. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί και να τα ξαναθυμηθούμε:

 

Η Ολομέλεια του ΣτΕ τον Απρίλιο του 2020 αποφάσισε (υπ’ αριθμ. 1439/2020) να δοθούν αναδρομικά 11 μηνών (Ιούνιος 2015 – Μάϊος 2016) στην Κύρια και Επικουρική Σύνταξη και τα Δ’ωρα για το ίδιο διάστημα.

Αντί αυτού μας δόθηκαν αναδρομικά μόνο για την Κύρια Σύνταξη.

Γι’ αυτό το λόγο οι Συνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι οφείλουν εντός 60 ημερών να υποβάλουν (αίτηση διαμαρτυρίας ή θεραπείας ή ένσταση) από την ημερομηνία ανάρτησης των ενημερωτικών με τα μειωμένα αναδρομικά. Έντυπο της αιτήσεως είχαμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας προ ημερών που είχε σταλεί από το Σύλλογο των Θεσσαλονικέων.

Πιο κάτω θα δείτε νέο έντυπο αίτησης διαμαρτυρίας. Αυτή ή την προηγούμενη αίτηση διαμαρτυρίας μπορεί όποιος θέλει από εσάς να την συμπληρώσει για να μην πούμε και να την στείλει κατά προτίμηση με συστημένη επιστολή, παρά ταύτα το Δ.Σ. επειδή δεν γνωρίζει πόσοι και ποιοι έστειλαν αίτηση για να συμπεριλάβουμε όλα τα μέλη της, προτίμησε την εξώδικη πρόσκληση προς τον ΕΦΚΑ. Η οποία εξώδικη πρόσκληση και αν αρνηθεί να παραλάβει ο Δικαστικός Επιμελητής την θυροκολλεί, απλώς η εξώδικη πρόσκληση δεν έχει τον καθένα χωριστά.

Εκ του Δ.Σ. ΠΕΣΤΥ

-

Υπόδειγμα αίτησης


ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Copydata|copydata.gr
Copyright (c) 2016 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ