Π.Ε.Σ.Τ.Υ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
image1 image2 image3 image3

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με αφορμή την «περίεργη» αναβολή της δημοσίευσης της τελικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά οφείλουμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω

1. Σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας είχαμε αναφέρει ότι αρμόδιο Δικαστήριο για εμάς και τις κύριες συντάξεις μας δεν είναι το ΣΤΕ αλλά το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η πολυαναμενόμενη απόφαση του ΣΤΕ σίγουρα έχει τη σημασίας της και θα παίξει κάποιο ρόλο μικρό ή μεγάλο στο αν, τι και πότε θα πάρουμε αναδρομικά που παράνομα και αντισυνταγματικά μας παρακρατήθηκαν από το 2013 και μετά.

 

2. Η πιλοτική δίκη αφορά παρόμοιες υποθέσεις αγωγών που έχουν κατατεθεί ή θα κατατεθούν στο μέλλον. Εν προκειμένω η πιλοτική δίκη αφορά Συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα (συνταξιούχοι ΟΤΕ)και όχι του στενού δημόσιου τομέα όπως είναι Τελωνειακοί Εφοριακοί Εκπαιδευτικοί κ.α.

3. Ακούγεται από επίσημα και ανεπίσημα χείλη, ότι έχει αποφασιστεί η επιστροφή σίγουρα έως και 10 μηνών αναδρομικών και τώρα λίγο πριν τη δημοσίευση της απόφασης και με αφορμή την αλλαγή στην ηγεσία του ΣΤΕ καθυστερούν, αμφιταλαντεύονται και επανεξετάζουν την επιστροφή των Δώρων.

4.Οι λαλίστατοι κατά τα άλλα αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης παρά τις δηλώσεις επί δηλώσεων που συνεχώς κάνουν δεν έχουν πει ρητά και κατηγορηματικά αν θα δώσουν ότι πουν τα δικαστήρια σε όλους τους Συνταξιούχους ή μόνο σε όσους έχουν καταθέσει αγωγές.  Επαναλαμβάνουν το σύνηθες και τετριμμένο ότι «Η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων» τις οποίες προφανώς προσπαθεί να καθοδηγήσει ή και να ελέγξει και διαρρέει ότι θα επιστρέψει ότι αποφασίσουν τα δικαστήρια σε 72 δόσεις.  Σε 6 χρόνια  ξεκινώντας από το 2021. Άρα, κάποιος που θα δικαιωθεί για 1400 ευρώ (1400 ευρώ είναι ο μέσος όρος απαιτήσεων συνταξιούχων για το 10μηνο) θα λαμβάνει για τα επόμενα 6 χρόνια 19,40 ευρώ μηνιαίως.

5. Το 10μηνο αφορά το διάστημα Ιούλιος 2015 έως και Απρίλιος 2016. Σε αυτό το διάστημα οι συντάξεις θα έπρεπε να μας πληρωθούν χωρίς τις περικοπές των νόμων 4051 και 4093/2012 που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί από το ΣΤΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτοί οι νόμοι που κρίθηκαν τότε αντισυνταγματικοί και πάνω στην αντισυνταγματικότητα τους στηρίχθηκαν οι διεκδικήσεις μας από το 2013 έως και το 2019 αίφνης εμφανίστηκαν εκ νέου στα μηνιαία μας εκκαθαριστικά. Απάντηση στο γιατί έγινε αυτό δεν έχουμε πάρει ακόμα. Γι αυτό αποστείλαμε εκπροσωπώντας όλους τους Συνταξιούχους Τελωνειακούς σχετικό εξώδικο.

6. Τα υπό κρίση αναδρομικά με την πιλοτική δίκη, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που πρόσφατα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ότι θα δώσει έως και την 9η Ιουλίου.

Τέλος, για το θέμα των ομαδικών Αγωγών θα πρέπει να απευθυνθείτε στη νομική μας Σύμβουλο για το αν υπάρχει ακόμα περιθώριο για να συμμετέχει κάποιος η όχι. Λόγω της πανδημίας και των έκτακτων μέτρων που ίσχυσαν και εν μέρει ισχύουν ακόμα έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση και σημαντικές καθυστερήσεις στα Δικαστήρια.

Σας ευχόμαστε να είστε όλοι καλά μαζί με την οικογένεια σας και για ότι νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.

Εκ του Δ.Σ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Copydata|copydata.gr
Copyright (c) 2016 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ