Π.Ε.Σ.Τ.Υ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
image1 image2 image3 image3

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Ευχόμαστε και ελπίζουμε πως όλοι μας μετά την πρόσφατη περιπέτεια της πανδημίας είμαστε καλά στην υγεία μας. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των επίσημων φορέων της πολιτείας όχι μόνο επειδή είμαστε οι περισσότεροι στις ευπαθείς ομάδες αλλά  γιατί πρώτοι πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα της σωστής συμπεριφοράς και της ατομικής μας ευθύνης ιδιαίτερα απέναντι στους άλλους.

Πολλοί από εσάς, το τελευταίο διάστημα της αναγκαστικά εξ αποστάσεως επικοινωνίας, ρωτάτε εμάς και  τη Νομική μας Σύμβουλο, για την επιστροφή των αναδρομικών και τις ομαδικές αγωγές της ΠΕΣΤΥ για την διεκδίκηση τους.

Οφείλουμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω, προς αποφυγή παρανοήσεων, λόγω της πληθώρας των πληροφοριών από τα ΜΜΕ, τις εφημερίδες και τα site, που δημιουργούν σύγχυση και αντί για σωστή και τεκμηριωμένη πληροφόρηση επιτυγχάνουν το ακριβώς αντίθετο.

Η πολυαναμενόμενη κατά τον Ιούνιο απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας στην πιλοτική δίκη, αφορά τους Συνταξιούχους αποκλειστικά των πρώην φορέων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας δηλαδή του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ κ.α. ΟΧΙ των Συνταξιούχων του Δημόσιου Τομέα όπως είμαστε οι Τελωνειακοί, οι Εκπαιδευτικοί , οι Εφοριακοί κ.α.

Για εμάς, του στενού Δημόσιου Τομέα  αρμόδιο είναι αποκλειστικά το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σε συνεννόηση με τη Νομική μας Σύμβουλο επειδή εκτιμούμε πως η κατάθεση των Ομαδικών Αγωγών της ΠΕΣΤΥ για τα αναδρομικά της Κύριας, της  Επικουρικής Σύνταξης αλλά και του Μερίσματος  του ΜΤΠΥ δεν μπορεί να διαιωνίζεται, συναποφασίσαμε πως ο Μάιος θα είναι το τελευταίο χρονικό όριο για την κατάθεση των Ομαδικών Αγωγών με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι, θα λειτουργούν πλήρως τα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια και θα δέχονται την κατάθεση των Αγωγών αλλιώς μέχρι και την όποια ημερομηνία της επαναλειτουργίας τους.

Αν οι  εξελίξεις στο θέμα των αναδρομικών μας,  παρά τις κάθε λίγο ανακοινώσεις για την οριστική τους διευθέτηση δεν μας δικαιώσουν και χρειαστεί,  θα επανέλθουμε στις Αγωγές και την διεκδίκησή τους από Σεπτέμβριο

Εκτίμησή μας είναι, πως λόγω της κατάστασης στα δημοσιονομικά της χώρας μας και το αβέβαιο μέλλον για την εξέλιξη της Εθνικής Οικονομίας πως η αναμενόμενη ενίσχυση – αύξηση των Συντάξεών μας πάει για το Φθινόπωρο. Παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και θα σας κρατάμε ενήμερους.

Τέλος , τα γραφεία μας επί της οδού Ακαδημίας θα παραμείνουν κλειστά . Μπορείτε να επικοινωνήτε μαζί μας τηλεφωνικά στο  2105245675 ή ηλεκτρονικά στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ενώ για τα θέματα των Αγωγών των Αναδρομικών των Συντάξεων  και του μερίσματος του ΜΤΠΥ απευθείας στη Νομική μας Σύμβουλο στο 210- 3214484, 6946151853 ή ηλεκτρονικά στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 Από το ΔΣ της ΠΕΣΤΥ

5 Μαΐου 2020


 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Copydata|copydata.gr
Copyright (c) 2016 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ