Π.Ε.Σ.Τ.Υ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
image1 image2 image3 image3

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Χριστός Ανέστη!

Αληθώς Ανέστη!

Κάπως έτσι, αγαπητοί Συνάδελφοι κλείσαμε το προηγούμενο μήνυμα με τις Πασχαλιάτικες ευχές, έτσι αρχίζουμε σήμερα μετά το συνταρακτικό γεγονός της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Κλεισμένοι σα σπίτια μας, οι περισσότεροι μόνοι υπακούοντας τις εντολές της πολιτείας με ψυχραιμία και υπομονή αντιμετωπίσαμε τον αιφνιδιασμό που έφερε η φοβερή πανδημία με τον θανατηφόρο ιό.

Εμείς «οι ευπαθείς ομάδες» όπως μας αποκαλούν με την βοήθεια του Αναστημένου Χριστού δεν πρέπει να αφήσουμε τον «αθέατο» εχθρό να μας φοβίσει και να μας λυγίσει. Ας προσπαθήσουμε τις ώρες αυτές να σκεφτούμε βαθύτερα το «Πνεύμα της Ανάστασης»     

Ζούμε σε μια κοινωνία δύσκολα, απάνθρωπα χωρίς στόχους και ιδανικά. Ζούμε σε μια εποχή παρακμής. Πάρα ταύτα οι εκκλησίες μας τις χτυπούν από παντού, το βράδυ τις ανάστασης γεμίζουν από κόσμο.

Εκτός βέβαια από από φέτος που για γνωστούς λόγους έμειναν ερμητικά κλειστές.

Είναι δύσκολο να καταλάβεις την Ανάσταση του Χρηστού «Γνωρίζουμε τον Χριστό καλλιεργώντας μια σχέση και όχι κατανοώντας μια έννοια».

Λέει κάπου ο Χρήστος Γιανναράς:

Την Ανάσταση δεν την βλέπεις! Την πιστεύεις.

Η πίστη αρχίζει εκεί που τελειώνει η γνώση. Μετά την Μεγάλη Εβδομάδα που είναι συμπυκνωμένος ο ανθρώπινος πόνος έρχεται η Ανάσταση που δεν είναι μόνο αρνί, αυγά και λαμπάδες είναι η αγάπη «Αγαπάτε Αλλήλους» και η αφοβία «μη φοβίστε» είπε ο Αναστημένος Ιησούς στις μυροφόρες γυναίκες και στους μαθητές του.

Μετά το «Ειρήνη ημίν» τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι μαζί τους για πάντα.

Με την Ανάσταση του Θεανθρώπου νοιώσαμε την νίκη του θανάτου και του θριάμβου της ζωής.

 Δεν θα μας αφήσει αγαπητοί Συνάδελφοι ο Θεός που είναι παντού.

Η Ανάσταση του εγγυάται την δικιά μας Ανάσταση και την αιώνια ζωή.

Από το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.Τ.Υ


 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Copydata|copydata.gr
Copyright (c) 2016 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ