Π.Ε.Σ.Τ.Υ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
image1 image2 image3 image3

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Αγαπητοί  Συνάδελφοι

Είναι γεγονός πως μεγάλη σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το τι δικαιούμαστε ως επιστροφή από παρακρατήσεις σε συντάξεις και μερίσματα.

Η πιθανότητα να λάβουμε αναδρομικά ποσά με απόφαση της κυβέρνησης απομακρύνεται . Καλυπτόμενη πίσω από την τελευταία απόφαση του ΣΤΕ της 4/10/2019 μας δηλώθηκε πως τα όποια αναδρομικά θα αφορούν τις επικουρικές μας συντάξεις και για το διάστημα μετά την απόφαση του ΣΤΕ.

 

Σας ενημερώνουμε πως η πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ κρίνει την αντισυνταγματικότητα του Νόμου Κατρούγκαλου και όχι το θέμα των αντισυνταγματικών περικοπών.

Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε με ομαδικές αγωγές.

  1. Τα μερίσματα από το ΜΤΠΥ που μας έχουν περικοπεί από το 2013 μέχρι και σήμερα. Πρόσφατα το Διοικητικό Πρωτοδικείο δικαίωσε συναδέλφους.
  2. Την επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών από το 2013 για την  ειδική  εισφορά αλληλεγγύης. Το Ελεγκτικό Συνέδριο με αρκετές αποφάσεις του τα τελευταία έτη μας δικαιώνει.
  3. Των αντισυνταγματικώς και παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών από τα Δώρα και τις Συντάξεις μας,  μέχρι και την 31/12/2018 για την Κύρια Σύνταξή μας , έως  και σήμερα για την Επικουρική μας και μέχρι νέος Νόμος να ορίσει το ύψος της.  Αρκετοί Συνάδελφοί μας ήδη το έχουν πράξει με τις ομαδικές αγωγές που έχουν κατατεθεί . Το ΣΤΕ έχει κρίνει ότι οι Νόμοι 4051 και 4093 που αφορούν τις εν λόγω περικοπές είναι αντισυνταγματικοί και αυτό δεν έχει αλλάξει.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ομαδικές αγωγές μπορείτε να ζητήσετε από τα γραφεία μας με όλους τους γνωστούς τρόπους επικοινωνίας ή από το γραφείο της Νομικής μας Συμβούλου.

Σας ενημερώνουμε επίσης πως απευθύναμε εξώδικη πρόσκληση διαμαρτυρία προς τις Διοικήσεις των ΜΤΠΥ και ΕΦΚΑ ζητώντας να αποκαταστήσουν τις όποιες αδικίες εις βάρος μας και ειδικότερα προς τον ΕΦΚΑ να αποτυπώσει ορθά στα μηνιαία σημειώματα του για τις συντάξεις μας το πώς προκύπτουν ώστε να είμαστε ενήμεροι για αυτές  πέραν πάσης αμφιβολίας.

Ελπίζαμε πως κάτι θα είχε αλλάξει και πως θα τυγχάναμε διαφορετικής αντιμετώπισης . Μέχρι στιγμής για όλους τους «απόμαχούς της ζωής» δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Είναι προφανές πως αν δεν κινηθούμε δικαστικά δεν θα λάβουμε τίποτα.  Αν κινηθούμε ελπίζουμε πως τα ελληνικά δικαστήρια όπως το έχουν κάνει μέχρι στιγμής θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα ανταποκριθούν θετικά στα δίκαια αιτήματά μας.

Τέλος, χθες για μία ακόμη φορά, η τέταρτη κατά σειρά , οι αντίδικοί μας στο θέμα των ΔΕΤΕ Υπουργείο Οικονομικών , ΕΤΕΑΕΠ και Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησαν και πέτυχαν αναβολή της εκδίκασης στο αρμόδιο Δικαστήριο. Θα ξαναβρεθούμε απέναντί τους τον Φεβρουάριο του 2020. Θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε σημαντική εξέλιξη.

Η Αντιπρόεδρος

Όλγα Δαμιανάκη

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Copydata|copydata.gr
Copyright (c) 2016 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ