Π.Ε.Σ.Τ.Υ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
image1 image2 image3 image3

Αγαπητοί συνάδελφοι

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Τελωνειακών Υπαλλήλων

        Μετά τις αναταράξεις που προκάλεσαν τόσον η πρόσφατη Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, όσον και η Πρωτόδικη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών  δικαίωσης και επιστροφής του μερίσματος από το Μετοχικό Ταμείο σε Συνταξιούχους, το Δ.Σ. συσκέφθηκε αρκετές φορές με την νομικό της σύμβουλο, αλλά και με άλλα παρόμοια Σωματεία, προκειμένου, αφ’ ενός μεν, να εμβαθύνει στο σκεπτικό των αποφάσεων, αφ’ ετέρου δε, να αποσαφηνίσει και να δρομολογήσει την διεκδίκηση των παρανόμως παρακρατηθέντων συντάξεων.

 

Από όλη αυτήν την διαδικασία προέκυψαν τα ακόλουθα:

  1. 1.      ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ: Οι νόμοι βάσει των οποίων έγινε η περικοπή, ήδη έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί. Οπότε ο συνταξιούχος δύναται να καταθέσει αγωγή για την διεκδίκησή τους. Οι αγωγές που καταθέσατε αφορούσαν τα έτη 2013-2017.

Για το έτος 2018 θα πρέπει να κατατεθεί Αγωγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

  1. 2.  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΕΤΕΑΕΤ (ΤΕΑΔΥ)

Πλήρης κατάργηση των διατάξεων για την περικοπή. Συμπληρωματική Αγωγή για τα έτη 2018, 2019, όσων ήδη έχουν υποβάλει για τα έτη 2013-2017.

Δύνανται και όσοι δεν έχουν υποβάλει αγωγή να υποβάλουν και τώρα για τα έτη από το 2013 έως 2019. Αρμόδιο δικαστήριο το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

  1. 3.   ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Διεκδικούμε επιστροφή από την 1-1-2015, υπάρχει όμως η δυνατότητα διεκδίκησης από 2013 μέχρι σήμερα.

  1. 4.   ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Η σχετική απόφαση είναι σαφής.

Υποχρεούται το Ταμείο να προβεί σε επιστροφές αλλά και πάλι κατόπιν σχετική ατομικής Αγωγής ύστερα από σχετική ανακοίνωση του ΜΤΠΥ. Χρόνος διεκδίκησης 2013 έως και σήμερα.

Σας τονίζουμε ότι η Ένωσή μας, προσανατολίζεται στην αρχή, κατόπιν συνεννόησης και άλλα συναφή Σωματεία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων, να υποβάλλει εξώδικα προς το ΜΤΠΥ και  ΕΦΚΑ, με τα οποία θα ζητά την αποκατάσταση της αδικίας και των λαθών που έχουν γίνει και συνεπώς την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων μερισμάτων και συντάξεων στα Μέλη της.

Σε περίπτωση άρνησης ή μη απάντησης, θα συστήσει στα μέλη της την υποβολή εκ νέου ομαδικών Αγωγών.

Η ανακοίνωση αυτή σκοπό έχει την λεπτομερή ενημέρωση των Μελών μας.

Για τον τρόπο μεθόδευσης της υποβολής πρόσθετων και νέων αγωγών, θα επανέλθουμε με αναλυτικές οδηγίες και καθοδήγηση για όποιους το επιθυμούν.

Θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού μας, να ανταποκριθούμε στο έργο που μας εμπιστευτήκατε.

Εν αναμονή λοιπόν νεωτέρας ανακοίνωσης.

Για το Δ.Σ.

Η Αντιπρόεδρος

Όλγα Δαμιανάκη

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Copydata|copydata.gr
Copyright (c) 2016 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ